Ярмарок професій

13


20 квітня загальноосвітня школа №11 в м. Світлодарськ гостинно розкрила своі? двері для учасників Ярмарку професій та послуг, який проводив Дебальцівський міський центр зайнятості. Напередодні заходу з учнями шкіл було проведено анкетування, і тому до участі запрошувались ті навчальні заклади Донецькоі? та Луганськоі? області, в яких можна отримати професіі?, що цікавлять хлопців та дівчат: Донбаський державний технічний університет (м. Алчевськ Луганськоі? обл.), Донбаська державна машинобудівна академія (м. Краматорськ Донецькоі? обл.), Луганський національний університет ім. Т.Г.Шевченка, Артемівський індустріальний технікум, Дебальцівська філія Артемівського технікуму залізничного транспорту, Дебальцівське професійно-технічне училище.
Учні шкіл отримали інформацію щодо послуг, які служба зайнятості надає молоді: сприяння у працевлаштуванні, профконсультаціі?, професійна підготовка. Для випускників це вже не перша зустріч з представниками центру зайнятості: відвідували профорієнтаційні уроки, отримували консультаціі? у спеціаліста з профорієнтаціі?, працювали з програмно-апаратним комплексом «Профорієнтаційний термінал».
Під час заходу хлопці та дівчата мали змогу ознайомитись з правилами вступу в навчальні заклади, з умовами навчання. Представник Донбаського державного технічного університету акцентував увагу молоді на рейтингу вищих учбових закладів Європи «Компас» і наголосив, що наші виші знаходяться в цьому рейтингу в першій двадцятці. Усі присутні гучними оплесками поздоровили Донбаську державну машинобудівну академію – в цей день вона святкувала своє 59-е день народження.
В Луганському національному університеті ім. Т.Г. Шевченка студенти зможуть отримати широкий спектр професій. Тут є інститути культури, торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму, економіки та бізнесу, інформаційних технологій, педагогіки та психологіі?, багато різноманітних факультетів.
Артемівський індустріальний технікум є одним із старіших навчальних закладів нашоі? області, його представники зробили наголос на можливості продовження навчання в Донецькому національному технічному університеті, Донбаській державній машинобудівній академій, з якими укладені договори.
Про переваги робітничих професій розповіли старший майстер Дебальцівського професійно-технічного училища. В ПТУ можна отримати професіі? електрогазозварника, водія, маляра-штукатура. Випускники училища мають змогу на пільгових умовах продовжувати навчання в технікумах області, а далі і у вищих навчальних закладах.
Спеціалісти Дебальцівського міського центру зайнятості і надалі будуть плідно співпрацювати з навчальними закладами регіону для надання всебічноі? інформаціі? про різноманітний світ професій випускникам шкіл, і?х педагогам та батькам.

Ірина Оксак, головний спеціаліст відділу надання соц. послуг з працевлаштування