Встановлять пам’ятник

21


Виконавчий комітет Дебальцівськоі? міськоі? ради оголошує конкурс на кращий ескізний проект пам’ятника видатному земляку, поету!лірику ХХ сторіччя В.М. Сосюрі.

1.ПРОГРАМА КОНКУРСУ

1.1 Замовлений конкурс проводиться у формі закритого конкурсу шляхом запрошення конкретних учасників із замовленням проектів на договірних засадах. Замовником проектів визначити відділ культури Дебальцівськоі? міськоі? ради. Для участі в конкурсі запрошуються фахівці, авторські колективи.

1.2. Мета проведення конкурсу – визначення кращого ескізного проекту пам’ятника В.М. Сосюрі для подальшоі? розробки та реалізаціі? проекту.

1.3. Основне завдання конкурсу – розробка кращого ескізного проекту спорудження та розміщення пам’ятника В.М. Сосюрі, створення засобами монументальноі? скульптури художнього образу «Володимир Сосюра – ліричний геній ХХ сторіччя».

1.4. Вихідні дані для проектування (топографічна зйомка місцевості М 1:2000, М 1:500) учасники конкурсу отримують у секретаря журі конкурсу за адресою: 84700, Донецька область, м.Дебальцеве, вул.Радянська, 85, каб. 10, відділ архітектури та містобудування Дебальцівськоі? міськоі? ради, телефон для довідок: (06249) 2-26-10. Інші вихідні матеріали (фото, біографія тощо) розміщені на сайті Дебальцівськоі? міськоі? ради: debaltsevo-rada.dn.ua (конкурс на пам’ятник В.М.Сосюрі).

2. УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

2.1. Для встановлення пам’ятника передбачена ділянка між будівлями виконкому міськоі? ради і Дебальцівського міського центру зайнятості по вул. Радянській.

2.2. Проектом необхідно передбачити: – виразне образно-пластичне вирішення пам’ятника відповідно до його ідеі? та змісту; – раціональне використання земельноі? ділянки; – містобудівний аналіз розміщення пам’ятника; – визначити об’ємно-просторове і архітектурно-планувальне рішення, урахувавши масштаби і характер довкілля; – розробити раціональну пішохідну схему зв’язків на ділянці проектування та на прилеглих територіях; – проведення комплексного благоустрою територіі? навколо пам’ятника; – пам’ятник має бути споруджений у довговічних матеріалах.

2.3. Конкурсні проекти мають містити: – ситуаційний план (М 1:2000); – генеральний план ділянки (М 1:500);- плани, фасади, розрізи (М 1:100, М 1:50, М 1:20, М 1:10); – перспектива (масштаб довільний); – модель пам’ятника у гіпсі або м’яких матеріалах; – інші ілюстративні матеріали, необхідні для розкриття загальноі? ідеі? пам’ятника; – пояснювальна записка із зазначенням орієнтовноі? вартості пам’ятника (формат А4).

2.4. Графічні матеріали проекту виконуються на планшетах вертикального формату розміром 1200х800 мм. Учасники конкурсу мають право подати кілька варіантів конкурсного проекту. Проектні пропозиціі? надаються на конкурс під девізом, який проставляється у верхньому правому кутку на планшетах та пояснювальній записці. Інформація про авторів проекту (прізвища, імена та по батькові авторів, і?хні адреси, банківські реквізити та ідентифікаційні коди), завірені і?х підписами, подаються у закритому конверті під тим же девізом.

2.5. Автори або авторські колективи, які не отримали запрошення на участь у замовленому конкурсі, можуть подати на конкурс зустрічний проект за умови, якщо вони заздалегідь повідомили про свій намір організатора конкурсу і отримали згоду.

3. ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ КОНКУРСУ

3.1. Конкурсні проекти повинні бути надані організаторам конкурсу, який відбудеться 9 листопада 2012 року з 11.00 до 14.00 у виставковій залі Дебальцівського міського літературно-історичного музею за адресою: 84700, Донецька область, м.Дебальцеве, вул.Радянська, 65, тел. для довідок: (06249) 2-26-10, 2-21-43

3.2.Після всебічного розгляду та обговорення конкурсних проектів підсумки конкурсу підводяться до 15 листопада 2012 року.

3.3. Журі конкурсу не розглядає проекти: – подані після закінчення встановленого терміну; – анонімність яких була свідомо порушена; – такі, що не відповідають умовам програми та вимогам конкурсу.

3.4. Засідання журі вважається правомочним за умови участі у ньому не менше двох третин складу журі. Члени журі участь у конкурсі не беруть.

3.5. Для учасників замовленого конкурсу встановлюється преміальний фонд у розмірі 6000 (шість тисяч) гривень. Зазначені кошти будуть розподілені у рівних частинах між трьома учасниками конкурсу, які повністю виконали його програму та умови. Учасники конкурсу мають право подати кілька варіантів конкурсного проекту без додатковоі? оплати цих варіантів. Премія для переможця конкурсу не встановлюється. Переможець конкурсу отримує переважне право на подальше проектування та реалізацію проекту. Виплата преміі? здійснюється у місячний термін з дня прийняття рішення журі.

3.6. У разі невиявлення переможця конкурсу, за рішенням журі конкурс визнається таким, що не відбувся, премія не виплачується. Рішення журі є остаточним. Рішення приймається більшістю голосів шляхом відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів голова журі має право вирішального голосу.

3.7. Підсумки конкурсу оформляються протоколом. Конкурсні пропозиціі? повертаються авторам на і?х вимогу протягом тижня після проведення конкурсу. Після цього терміну організатори конкурсу не несуть відповідальності за зберігання проектів.

І.О.Рудакова, керуючий справами виконкому

Нагадаємо, що пам,ятник поету буде встановлено за рахунок обласного бюджету, і його вартість складе близько 800 тисяч гривень.