З’явився трейлер фільму про легендарного воїна АТО, загиблого біля Дебальцевого

18


Творчий колектив презентував трейлер українського документального фільму «МІФ » про життя та загибель оперного співака, соліста Паризької опери Василя Сліпака, загиблого на Світлодарській дузі, біля окупованого Дебальцевого. До створення стрічки долучилися тисячі людей, що допомогли по крихтах зібрати відео та фото фрагменти життя Великого Українця. Доброчинці з усього світу надіслали кошти на виробництво фільму, зазначають Патріоти України.

Режисери Леонід Кантер та Іван Ясній за рік створили стрічку про загиблого в АТО співака зі світовим ім’ям. У фільмі поєднали документальні кадри та анімацію, яку створив іменитий український карикатурист Юрій Журавель.

“До створення стрічки долучилися тисячі людей, що допомогли по крихтах зібрати відео та фото фрагменти життя Великого Українця. Доброчинці з усього світу надіслали кошти на виробництво фільму. На завершальному етапі плече підтримки підставило також ДержКіно України”, – йдеться у повідомленні авторів.

У грудні “МІФ” вирушив у промо-тур містами США. В рамках прем’єрного туру знімальна група відвідає 20 міст України.

“МІФ” – це історія про Василя Сліпака, якого зараз, нажаль, вже немає серед живих. Він пізно почав говорити, але коли почав, то одразу заспівав. Він співав вдома, на вулиці, на оперних сценах, на майданах, співав під кулями в окопі… Він подарував людям все, що мав. Своє життя, свою любов і свою пісню”, – опис до трейлера.

Кияни зможуть побачити прем’єру “МІФу” вже 25 січня у кінотеатрі “Україна”. У прокат українських кінотеатрів фільм вийде в лютому 2018 року.