Потягом через Дебальцеве: сліди війни видно досі

53


Відео, зняте під час проїзду потягом через Дебальцеве, сьогодні з’явилось на пропагандистському сайті окупантів “News Front”.

Нагадаємо, в результаті боїв за Дебальцеве, під час нападу російських загарбницьких військ, зимою 2015 було зруйновано або в різній мірі пошкоджено 80%-85% всієї міської забудови.

З будинків житлового фонду (різної поверховості та приватного сектора), близько 70% стали непридатними для проживання людей.

Приблизно в тих самих межах – 70% – 80% – оцінюється масштаб руйнувань і пошкоджень систем життєзабезпечення міста: ліній електропроводки, трансформаторних підстанцій, водопроводу.

Різні ступені ушкоджень отримали також всі будівлі, споруди, об’єкти комунального господарства, підвідомчі Дебальцевський ділянці Донецької залізниці. Розривами снарядів і мін виведені з ладу до 35% загальної протяжності залізничної колії.

В результаті окупації російськими військами, Дебальцеве потребує великомасштабного відновлення, яке перевищує за деякими параметрами те, що було здійснено в місті після його звільнення від німецько-фашистських загарбників.