У Бахмуті колишній бойовик здався поліції

37


Колишній бойовик, який патрулював вулиці Бахмута під час окупації міста з метою виявлення проукраїнські налаштованих місцевих жителів, здався поліції. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіціі в Донецькій області.

Відзначається, що 4 травня в Бахмутський відділ поліції звернувся 38-річний чоловік, який повідомив, що в минулому перебував у лавах незаконних збройних формувань, але добровільно покинув ряди бойовиків.

Піддавшись на російську агітацію батько трьох дітей вирішив приєднатися до бойовиків. У його обов’язки входило піше патрулювання вулиць міста, але виявляти він повинен був не порушників, а людей, які підтримують Україну. Уже через місяць чоловік покинув ряди бойовиків. Чотири роки він жив у страху бути викритим поліцією. Але в ЗМІ екс-бойовик прочитав не одну історію про своїх колишніх “колег”, які добровільно здалися українським правоохоронцям і почали нове життя.

Тому він вирішив скористатися законною можливістю звільнитися від кримінальної відповідальності і сам прийшов до поліцейських.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань” Кримінального кодексу України.

Після перевірки діяльності учасника НВФ за умови, що він не здійснював тяжких злочинів, справа може бути перекваліфікована, і чоловік почне нормальне життя без тюрми.