Довіру не виправдав

16


У своі? тридцять Андрій вже мав не одну судимість за скоєння ряду злочинів з користі, які були зняті та погашені. І знову лава підсудних. За рішенням Дебальцівського міського суду він був засуджений за ст.185 ч.3 КК Украі?ни (таємне викрадення чужого майна з проникненням в помешкання) до 3 років позбавлення волі. Але враховуючи, що засуджений проживав з матірю престарілого віку, яка за станом здоров`я вимагала підтримки та догляду, покарання було змінене на менш суворе – дворічний іспитовий строк. При цьому суд зобовязав Андрія, згідно за ст. 76 КК Украі?ни, періодично з`являтись для реєстраціі? в органи кримінально-виконавчоі? інспекціі?, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, не виі?зджати за межі Украі?ни на постійне місце проживання без дозволу органів кримінально-виконавчоі? інспекціі?.

Під час відбуття іспитового строку з березня 2013 року засуджений, на жаль, на шлях виправлення не став, не з`являвся для реєстраціі? в КВІ, вів аморальний спосіб життя, не мав постійного місця роботи, зловживав спиртними напоями. При цьому Андрій ігнорував попередження дільничного інспектора міліціі?. Крім того, знаходячись у стані алкогольного спяніння, постійно знущався зі своєі? матері, за що був притягнутий до адміністративноі? відповідальності.

За вказані порушення засудженому неодноразово винесені письмові попередження, однак проведені профілактичні заходи не призвели до позитивних результатів.

Кримінально-виконавча інспекція міста Дебальцеве змушена була направити матеріали до Дебальцівського міського суду для прийняття рішення про відміну іспитового строку і направленням засудженого в місця позбавлення волі. Надане подання судом задовільнено.

Цей приклад повинен послужити уроком для умовно-засуджених, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекціі?. Іспитовий строк є одним з найгуманніших кримінальних покарань, яке можна отримати навіть за скоєння такого роду злочину, як таємне викрадення чужого майна. Щоб виправдати довіру суду та громади, треба вести нормальний спосіб життя – по можливості мати постійне місце роботиа найголовніше – не порушувати умови відбуття покарання.

Олексій Водолазський, майор вн. службист. інспектор КВІ м.Дебальцеве УДПтС у Донецькій області