Мешканці Донбасу запустили в бік окупованих територій гігантський синьо-жовтий прапор

34


У небо у бік окупованих територій Донбасу запустили величезний синьо-жовтий прапор на гелевих кульках, пише ТСН. Повідомляється, що стяг запустили у прифронтовій Авдіївці та направили його в бік Горлівки.

Для надування кульок та розгортання прапору зійшлися місцеві жителі та військові. Кульки передали діти з Краматорська, а сам прапор пошила жінка з Донецька за гроші, котрі також зібрали на патріотичну акцію в окупованому обласному центрі. За словами організаторів заходу, насправді патріотів на Донбасі чимало. «Багато, просто там це казати небезпечно», – зізнаються вони.

Свої справжні політичні погляди мало-хто вголос озвучує – люди вираховують один одного по ледве впізнаваним рисам і майже інтуїтивно. «Ми шукаємо кольори будь-де. Там любов до кольорів відчувається найгостріше», – кажуть ті, хто змушений приховувати обличчя зі страху перед терористами. Саме аби підримати тих, хто чекає на Україну, і запускають величезний стяг довжиною 20 і шириною 6 метрів. Така акція вже друга – перший раз ініціатива добряче наполохала ворога. «Він дуже успішно зайшов на аеропорт, далі на Ясинуватську розв’язку. Хлопці у твітері писали – над головою Захарченко пронісся. І стріляли в нього, і що тільки не робили – подражнили добре», – пригадує один із бійців полку спецпризначення «Київ».

При повторенні акції реакція бойовиків теж не змусила на себе чекати: почалася стрілянина. Під акомпанемент звуків війни скрипалька Марина Бондас зіграла Гімн України, котрий мріє повторити вже в Донецьку після його звільнення від загарбника. Заспівала слова національного славня Христина Панасюк. Тим часом прапор успішно дістався Горлівки та потішив очі тамтешнім патріотам.