У лютому 2019 р. на підконтрольній уряду України території уздовж лінії розмежування в ході бойових дій руйнування отримали як мінімум 43 житла мирних жителів. Це в 2,5 рази більше, ніж у січні 2019 р. і в 4 рази більше, ніж у грудні 2018 р., ці факти задокументувала Гуманітарна місія “Проліска”.

Жертвами обстрілів стали троє мирних жителів, які проживають в селах Новолуганське Донецької області та Троїцьке Луганської області: вони отримали контузії або поранення.

Жертвами мін стали як мінімум шість цивільних осіб. Троє чоловіків отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої при заготівлі дров в лісосмузі СМТ Гродівка. А автомобіль з трьома цивільними особами підірвався внаслідок наїзду на вибухонебезпечний предмет на розділовій смузі в нейтральній зоні біля пункту пропуску Оленівка, внаслідок чого водій та один пасажир загинули на місці, а другий пасажир був доставлений в лікарню з пораненнями.

Двоє цивільних осіб загинули при перетині КПВВ: чоловік 1952 р. помер при переході на КПВВ “Станиця Луганська”, а чоловік 1956 р. н. помер у нейтральній зоні на КПВВ “Майорське”.

Один співробітник ДСНС загинув і троє поліцейських отримали поранення внаслідок вибуху, що прогримів при спробі знешкодити вибухонебезпечні предмети, виявлені в покинутому будинку села Нетайлово Первомайської сільської ради Донецької області.