У «ДНР» запустили перший та єдиний електропоїзд «Ясинувата – Дебальцеве» (відео)

40


На окупованій території Донецької області звітували про перший і єдиний запущений приміський електропоїзд «Ясинувата – Дебальцеве». Як повідомляє сьогодні, 22 грудня, кореспондент пропагандистського сайту «ДНР», електропоїзд введено в обіг після трьох років простою на даній ділянці, тобто з початку приходу сюди окупаційного “руського миру”.

«Ця ділянка важливий для здійснення пасажирських і вантажних перевезень. Відновити контактну мережу було дуже складно, після бойових дій 2014-2015 років вона була пошкоджена на 60%. Проте, на сьогодні технічне питання формування пасажирських поїздів в сторону суміжних держав у нас закрите повністю. Ми готові запускати потяги в будь-який бік», – розповів гендиректор підконтрольного окупантам підприємства «Донецька залізниця» Олег Калеватих.

Протяжність нового маршруту від Ясинуватої до Дебальцевого – 65 км. У наступному році, говориться у сюжеті, планується електрифікувати вихід на “ЛНР” і допоміжні шляхи на Дебальцевському ділянці.

«Ця подія дуже радісне, оскільки новий маршрут дозволить нам максимально задовольняти потреби пасажирів. І ми сподіваємося, що пасажиропотік у нас значно збільшиться », – додала начальник вокзалу Дебальцеве Світлана Кудакова.